+31(0)6 2359 2995 info@puur-advies.com

Echtscheiding

“cd van jou, cd van mij? In uw samenlevingscontract, de partner- of huwelijksvoorwaarden heeft u hierover iets vastgelegd. Wat betekent dat voor u, kunt u hiervan afwijken en welk wettelijk kader is er”

Een echtscheiding, al is het in harmonie, is altijd moeilijk. Niet alleen moet voor uw kinderen een passende invulling gevonden worden, ook financieel moet het voor beide partijen kloppen. U kunt alleen tot een verantwoorde keuze komen als u eerst inzicht heeft in welke vermogensbestanddelen er zijn, welke belastingdruk daarop van toepassing is, en wat de wettelijke normen zijn.

Met een financieel plan of vermogensplan krijgt u een handvat voor de verdeling en kunnen de gevolgen van andere mogelijkheden voor u in kaart worden gebracht. Dat maakt een eventueel vervolggesprek bij een advocaat beter voorbereid.

 

Daarnaast is het belangrijk om na uw echtscheiding alle overeenkomsten en akten te beoordelen, zoals uw (levens)testament, begunstiging op levensverzekeringen, ontslag aanvragen v oor hoofdelijke aansprakelijkheid hypotheek etc.

Visit Us On Linkedin