+31(0)6 2359 2995 info@puur-advies.com

Even voorstellen

Even voorstellen

Ik ben in 1984 begonnen bij een grootbank die mij alle ruimte bood om me te ontwikkelen door het mogen deelnemen aan studies op het gebied van financieren, beleggen, verzekeren, fiscaliteit etc. Om de kennis van die vakgebieden te kunnen combineren tot een integraal advies de opleiding tot financieel planner bij Baard/Elsevier gedaan en in 1997 voor het examen geslaagd.

In 2000 overgestapt naar Schretlen & Co om me te specialiseren in de advisering aan vermogende relaties, zowel particulieren als ondernemers. In 2001 het diploma van de Federatie Financieel Planners gehaald en in 2005 de opleiding Master of Financial Planning afgerond aan de Erasmus Universiteit.

In 2015 heb ik ontslag genomen, omdat ik de behoefte voelde om klanten te adviseren op basis van hun vraagstukken en niet langer op basis van een bankprofiel. Voor mij is het belangrijk om klanten die tijd en aandacht te kunnen geven die zij nodig hebben en verdienen. Om onafhankelijk te kunnen optreden heb ik besloten dat ik op geen enkele manier klanten ga adviseren over producten.

U kunt bij mij dus niet terecht voor een hypotheek, maar wel voor het vraagstuk of het voor u financieel voordeliger is om een lening aan te gaan waarvan de rente fiscaal aftrekbaar is (box 1) of een lening die de heffingsgrondslag voor de vermogensrendementsheffing vermindert (box 3).

Ik open voor u geen spaar- of effectenrekening, maar kan wel voor u inzichtelijk maken welk deel van uw vermogen uw beter risicomijdend kunt aanhouden (bijvoorbeeld om uw inkomen op het gewenste niveau te krijgen en welke invulling daarbij past) en welk deel eventueel met meer risico gealloceerd kan worden (bijvoorbeeld in aandelen, vastgoed etc. om vermogensgroei op langere termijn mee te realiseren).

Altijd op basis van een analyse in de vorm van een financieel of vermogensplan. En daar waar het nodig is, schakel ik specialisten in. Dit kan uw eigen specialist zijn of een specialist uit mijn uitgebreide netwerk.

Trusted Advisor

Als zelfstandig ondernemer begrijp ik de vraagstukken van andere ondernemers zoals u. Daardoor zit ik niet tegenover u, maar naast u. Onafhankelijk en betrokken ga ik op een integere wijze voor een langjarige relatie. Dit kan alleen door uw wensen en doelstellingen altijd op de eerste plaats te zetten en bereikbaar te zijn.

Bij veel klanten groeit dit naar de rol van trusted advisor, uw financiële vertrouwenspersoon. Ik ken uw financiële situatie, maar evengoed uw persoonlijke situatie zoals de relatie met uw partner en (schoon)kinderen, en sta uw partner en andere nabestaanden bij als er onverhoopt met u iets gebeurt. Zo bent u ervan verzekerd dat er zowel nu als in de toekomst begeleiding is door één vaste vertrouwenspersoon, zodat u niet telkens moeilijke zaken aan nieuwe adviseurs hoeft uit te leggen.

Samenwerking

Als zelfstandig ondernemer heb ik eigen klanten die ik begeleid. Het komt ook voor dat andere partijen zoals advocaten, vermogensbeheerders en advieskantoren mij vragen om voor hun klanten vermogensplanner, begeleider, adviseur of trusted advisor te zijn. Soms onder mijn eigen bedrijfsnaam, soms onder hun naam. In alle gevallen handel ik vanuit dezelfde normen en waarden, zodat u altijd advies krijgt waarop u kunt vertrouwen.

Er is nu een samenwerking met Familie & Vermogen in Rotterdam, Nuijten Advocatuur en Mediaton in Bergen op Zoom en Erfrechtplanning in Amsterdam.

Visit Us On Linkedin