+31(0)6 2359 2995 info@puur-advies.com

Vermogensplanning

“Een analyse van uw persoonlijke en zakelijke inkomsten en vermogen, zowel nu als later, om uw wensen en voorkeuren te vertalen in een voor u passende oplossing”

Met een vermogensplanning krijgt u eerst inzicht in uw huidige en toekomstige inkomsten en uitgaven in privé. Dit zal in elk jaar leiden tot een inkomensoverschot of een inkomenstekort.

Heeft u een inkomensoverschot dan kunt u vermogen opbouwen, waaruit u toekomstige financiële wensen kunt betalen. Heeft u een inkomenstekort dan berekenen we of u vanuit reeds opgebouwd vermogen een zodanige aanvulling kunt realiseren, dat u alsnog de door u gewenste uitgaven kunt doen. We houden rekening met de fiscale mogelijkheden die er zijn, maar vinden het vooral belangrijk dat een advies bij u persoonlijk en bij uw ideeën past.

Als u een onderneming heeft wordt ook voor uw onderneming gekeken naar alle inkomsten en uitgaven, wat zal leiden tot een cashflowoverschot of een cashflowtekort.

Een vermogensplanning is een zogenaamd integraal advies, dat betekent dat zowel naar privé als naar de zakelijke cashflow- en vermogenspositie wordt gekeken. Vaak zijn deze namelijk met elkaar verweven: u heeft een hypotheek of rekening-courantschuld bij uw bv, u ontvangt een pensioen of oudedagsuitkering vanuit het bedrijf, of de verkoopopbrengst van uw onderneming is nodig om de door u gewenste uitgaven in privé te kunnen doen.

 Om uw uitgaven levenslang te kunnen financieren kan het volgende voor u berekend worden:

  • Hoeveel vermogen moet u opbouwen als u eerder wilt stoppen met werken?
  • Hoeveel moet de verkoop van uw onderneming minimaal opleveren?
  • Welk rendement moet u maken op het vermogen?

 

Op basis van de analyse krijgt u inzicht in oplossingsrichtingen voor vraagstukken op kortere, maar zeker ook op langere termijn. U kunt verantwoorde keuzes maken in de mogelijkheden, omdat u weet wat de gevolgen van die keuze zijn voor nu en voor later.

Visit Us On Linkedin